Whisky eller bourbon? Få den bedste smag med disse tips

Det er en kendsgerning, at der er en forskel på smagen af whisky og bourbon. Men hvad er egentlig forskellen? Og hvordan kan du finde den bedste smag? Det får du svar på her.

Whisky

Whiskey er en alkoholholdig drik, der fremstilles af korn, byg eller rug. Den er typisk lagret i egetræsfade, og den har en alkoholprocent på mellem 40 og 50. Whisky kan sagtens drikkes med is, men det er ikke alle, der bryder sig om den kombination.

Bourbon

Bourbon er en alkoholholdig drik, der også fremstilles af korn, byg eller rug. Bourbonsmith er lagret i nye egetræsfade, og den har en alkoholprocent på mellem 40 og 50. Bourbonsmith har en mere sødlig smag, og den nydes ofte med is.

Tips til at finde den bedste smag

Den bedste smag afhænger af, hvilken type du selv foretrækker. Hvis du er til en klassisk whisky, så kan du prøve at finde en, der er lagret i egetræsfade. Bourbonsmith har en sødere smag, og derfor kan du prøve at finde en, der er lagret i nye egetræsfade. Uanset hvilken type du vælger, så er det en god idé at smage forskellige typer og finde den, der passer bedst til dig.

Hvilke drinks kan du lave med de to forskellige spiritus?

Der findes mange forskellige drinks, som du kan lave med whisky og bourbon. Det er blandt andet Whisky sour. Whisky sour laves af whisky, citronsaft, sukker og lidt vand. Når drinken er blandet sammen, så drysses der lidt citronskal i den. Dertil kan du med Bourbon lave en Old Fashioned, som laves af bourbon, sukker og vand. Det drysses lidt citronskal i drinken, og dertil tilsættes et stykke citronskal.

Hvad er historien bag?

Whisky er en spiritus, der oprindeligt er fra Skotland, men i dag kan den laves over hele verden. Det er en spiritus, der er fremstillet af korn og lagret i egetræsfade. Bourbon er en spiritus, der oprindeligt er fra USA. Det er en spiritus, der er fremstillet af korn og lagret i nye egetræsfade.

Konklusion

Whisky og Bourbon smager forskelligt, men de er begge fremstillet af korn. Whisky er lagret i egetræsfade, mens bourbon er lagret i nye egetræsfade. Der findes mange drinks, som er lavet med enten whisky eller bourbon. Vil du gerne læse mere om de forskellige typer, så kan du læse mere på Supervin.dk.